Mesiac Frankofónie na Slovensku je späť! 

Francúzsky inštitút na Slovensku, veľvyslanectvá členských a pozorovateľských krajín Medzinárodnej Organizácie Frankofónie (OIF), Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky, slovenské univerzity a Francúzske Aliancie v Banskej Bystrici a Košiciach spojili sily opäť i tento rok, aby pre vás pripravili bohatý a rôznorodý kultúrny program s takmer 60 podujatiami v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici, a Košiciach.



V roku 2018 Mesiac Frankofónie na Slovensku podporili svojou partnerskou účasťou Belgicko, Bulharsko, Grécko, Kanada, Maďarsko, Rumunsko, Švajčiarsko a samozrejme Francúzsko a Slovensko. Cieľom Mesiaca Frankofónie je združiť všetkých priateľov francúzskeho jazyka a frankofónnych kultúr bez ohľadu na vek, či národnosť, a podporiť tým šírenie frankofónie na Slovensku.

Podujatia v rámci Mesiaca Frankofónie potešia milovníkov filmu, spoločenských hier, umeleckých výstav, súťaží, koncertov, názorových diskusií, tvorivých ateliérov, tanečných večierkov, ba dokonca i športu.

Kompletný program Mesiaca Frankofónie vo všetkých štyroch slovenských mestách bude k dispozícii na web stránke Francúzskeho inštitútu na Slovensku, alebo na Facebooku Mesiaca Frankofónie na Slovensku).

Pre všetky podujatia je zmena programu vyhradená.

Program Mesiaca Frankofónie 2018