Move Fest, festival súčasného tanca, nového cirkusu a fyzického divadla, prichádza po 5-tich úspešných ročníkoch z Ostravy aj do Košíc. Z nezávislého kultúrneho centra Cooltour Ostrava (CZ) ho do Tabačky Kulturfabrik, Košice (SK) prináša PST-Priestor Súčasného Tanca. 

V priebehu pár dní budete mať príležitosť už nielen v Ostrave, ale aj v Košiciach, vidieť kvalitné predstavenia zo Slovenska, Čiech, Talianska, ako aj vzdialenejších európskych kútov.

Move Fest Košice z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Témou tohoto ročníka festivalu je spojenie tanca a nových médií. Cieľom festivalu je ponúknuť umelecké produkcie, ktoré každé svojím spôsobom pracujú s prepojením ľudského pohybového potenciálu a technických vymožeností. Práve takéto prepojenie nám dokáže priniesť doposiaľ nevídané tanečné formy a svet mágie.

Otázky môžu znieť…Je vyspelejšie ľudské telo alebo stroj? Do akej miery sme schopní ovládať nové technológie a do akej miery ovládajú nové technológie nás ? Telo ako prapôvodný najvyspelejší stroj. Kruh sa uzatvára.

The body is the technology,
the technology is the dance, 
the dance is the medium,
the medium is the message.


Prvý košický ročník festivalu prinesie pohybovú všehochuť. Netradičné tanečné predstavenia súčasných tanečných performerov, premietanie tanečných filmov, príležitosť hýbať sa, tanečné šialenstvo, sprievodné akcie ako raňajky s choreografmi a tanečnými interpretmi, ale aj priestor pre najmenších divákov, ktorým ponúkne prvý dotyk s fantázijným svetom pohybov, svetiel a hudby. 

FESTIVALOVÝ PROGRAM:


Vstupenky na jednotlivé predstavenia alebo festivalovú pernamentku si môžete zakúpiť v predpredaji cez stránku www.movefest.sk alebo www.tabacka.sk. Počas festivalu sa vstupenky budú dať zakúpiť priamo na mieste konania najskôr 60 minút pred začiatkom každého predstavenia.

FACEBOOK EVENT