Losos je v našej kuchyni veľmi populárna ryba, nielen pre svoju krásnu farbu, ale aj pre rýchlu úpravu, jemnú a lahodnú chuť. Vo všetkých príručkách zdravej výživy sa píše, že rybu by sme mali konzumovať aspoň 1-2x týždenne kvôli prospešným účinkom pre naše zdravie. Výskumy dokázali, že ak si lososa doprajete aspoň jeden krát do týždňa, výrazne si znížite riziko infarktu. Príďte si preto ku nám po inšpiráciu, ako túto lahodnú a zdravú rybu pripraviť na 5 delikátnych spôsobov. 

Naučíte sa ako urobiť výbornú bleskovku na raňajky či pre nečakanú návštevu – nátierku z údeného lososa

Zistíte aký je rozdiel medzi pošírovaním a varením a spolu so šéfkuchárom si pripravíte ďalšiu lahôdku – pošírovaného lososa s bešamelovo-kôprovou omáčkou

Pri ďalšom recepte si pôjdeme po inšpiráciu do Ázie – čaká na Vás fantastický marinovaný losos v geniálnej teriyaki omáčke s ryžovými rezancami, s mrkvou a cukinou

Ďalej si ukážeme ako lososa správne ugrilovať a ako si ho vychutnať napríklad počas letnej barbecue party spolu s výborným šalátom z kuskusu a kozieho syra. 

Poslednou dobrotou, ktorú si so šéfkuchárom pripravíte, bude pečený losos so špenátom v lístkovom ceste

Nechajte sa zlákať naším lososím mámením – rýchlymi a skvelými receptami, ktorými spestríte repertoár vašich rodinných večerí (či rýchleho obeda) a urobíte zároveň aj niečo pre svoje zdravie. Len pre zaujímavosť, konzumáciou lososa vraj bude človek šťastnejší, pretože obsahuje látky dôležité pre tvorbu serotonínu – hormónu šťastia. Ten pomáha tvoriť napríklad aj čokoláda, ale na rozdiel od nej po jedení rýb človek nepriberie. Navyše je losos aj účinné afrodiziakum. Ešte stále váhate či ku nám prísť? Neváhajte. Tešíme sa na Vás!

KURZY VARENIA ŠTANDARD
Zážitok s nezabudnuteľnou atmosférou, nové znalosti, chute a vône, skúsení šéfkuchári/ky. Samozrejmosťou sú nealko nápoje v cene ako aj certifikát o úspešnom absolvovaní kurzu.

FACEBOOK EVENT