Naučte sa zdravo a chutne variť podľa princípov metabolic balance® s výživovou poradkyňou Zuzanou Líškovou a kuchárom bytovej reštaurácie v Bratislave Petrom Krškom.

Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov, minerálov a stopových prvkov.

Pomáhajú znižovať hladinu cukru v krvi a tak sú výbornou potravinou pri udržiavaní a redukcii hmotnosti, Okrem toho, vynikajúco pomáhajú znižovať cholesterol a lipoproteíny v krvi, a tak predchádzajú rozvoju srdcovo cievnych ochorení. Priaznivo pôsobia pri regenerácii pokožky, pri exémoch, alergiách, regenerujú tráviaci trakt, podporujú črevnú peristaltiku a ich pravidelnou konzumáciou je možné eliminovať proces starnutia buniek.

Témy workshopu:
  • Všestranné použitie
  • Obsah živín a liečivé účinky
  • Spracovanie a skladovanie
  • Využitie sušených húb
  • Zdravé spôsoby prípravy
  • Chutné recepty
Menu:
  • Domáci ražný kváskový chlieb
  • Hlivovo – šampiónový perkelt
  • Baklažánovo – hlivový tatarák
  • Hliva s kelom
  • Shiitake soté s divokou ryžou
  • Marinované shiitake
Cena: 55 EUR
Kapacita: 10 ľudí

Prihlásiť sa môžete TU: https://zuzanaliskova.sk/produkt/registracia-workshop-varenia/