Chceš sa naučiť kváskovať? Chceš tam aj niečo viac o špalde?
novy termin workshopu 22.1.2020 PRIHLASOVANIE VOPRED DO cez herna@mudresovy.sk
Akcia je pre dospelých ale po dohode je možné prísť s dieťaťom, prípradne ak je dieťa veľmi malé priplatiť si babysitting.
Chceš sa naučiť kváskovať? Chceš tam aj niečo viac o špalde?
Kváskový chlieb má oproti droždiu viac minerálov a aktívnych baktérií mliečneho kvasenia, ktoré podporujú naše trávenie. Samotný chlebík je lepšie stráviteľný a prečo, to si vysvetlíme na kurze.
Pečenie pečiva z kvásku sa rozmáha ako huby po daždi. Všade sa o ňom píše a číta, je sa kváskový chlieb. Upiecť si ho však vlastnosručne prvý krát doma môže byť trošku kumšt. A občas nás odrádzajú náročné postupy čo s kváskom a podobne.
Preto sme pre Vás pripravili kurz pečenia z kvásku, kde sa všetko jednoducho a prakticky naučíte, odnesiete si kvások a aj cesto pripravené na pečenie. Vzhľadom na dobu konania kurzu si ho dopečiete doma. Ako? To si tiež ukážeme a jeden, dva chlebíky upečieme priamo na mieste. A bude i na ochutnávku.
Mňa osobne prekvapila jednoduchosť, ako sa dá chutný chlebík vytvoriť len z troch základných ingrediencií - múka, voda, soľ. V takomto domácom zázraku máme prehľad čo sme do neho dali a tak nás neprekvapia žiadne ďalšie prídavky.
Čo si z kurzu odnesiete:
Čo na kurz potrebujete?
Cena kurzu: 33,-Eur, moznost objednat si babysitting za doplatok cca 2,-e/ hodina
Kurzom doprevádza: Matúš Svinčák-Ventro centrum pohybu, Univerzita vedomého života
Matúš Svinčák je skôr známy ako bosonohý učiteľ základov zdravého pohybu a zdravého životného štýlu. Avšak na mnohých jeho kurzoch si mohli ľudia pochutiť aj na vlastnoručne upečenom chlebíku. Pri prvom stretnutí sa s kváskom ho zaujala jeho jednoduchosť a prirodzenosť použitia. O kváskovaní nám napísal toto:
Teším sa na Vás!
FACEBOOK EVENT
Akcia je pre dospelých ale po dohode je možné prísť s dieťaťom, prípradne ak je dieťa veľmi malé priplatiť si babysitting.
Katka LAhová 0908826148
Chceš sa naučiť kváskovať? Chceš tam aj niečo viac o špalde?
Kváskový chlieb má oproti droždiu viac minerálov a aktívnych baktérií mliečneho kvasenia, ktoré podporujú naše trávenie. Samotný chlebík je lepšie stráviteľný a prečo, to si vysvetlíme na kurze.
Pečenie pečiva z kvásku sa rozmáha ako huby po daždi. Všade sa o ňom píše a číta, je sa kváskový chlieb. Upiecť si ho však vlastnosručne prvý krát doma môže byť trošku kumšt. A občas nás odrádzajú náročné postupy čo s kváskom a podobne.
Preto sme pre Vás pripravili kurz pečenia z kvásku, kde sa všetko jednoducho a prakticky naučíte, odnesiete si kvások a aj cesto pripravené na pečenie. Vzhľadom na dobu konania kurzu si ho dopečiete doma. Ako? To si tiež ukážeme a jeden, dva chlebíky upečieme priamo na mieste. A bude i na ochutnávku.
Mňa osobne prekvapila jednoduchosť, ako sa dá chutný chlebík vytvoriť len z troch základných ingrediencií - múka, voda, soľ. V takomto domácom zázraku máme prehľad čo sme do neho dali a tak nás neprekvapia žiadne ďalšie prídavky.
Čo si z kurzu odnesiete:
- Vlastný kvások z dobre rozbehnutého zdroja.
- Návod na udržiavanie kvásku.
- Jednoduchý recept na dva chlebíky celoražný a pšeničný/špaldový.
- Cesto na dopečenie doma.
Čo na kurz potrebujete?
- Vlastnú misku (ideálne zakrývaciu), v ktorej si cesto vymiesite a odnesiete domov.
- Vlastnú sklenenú nádobku cca 250ml na materský kvások
- Ak máte, obľúbenú zásteru.
Cena kurzu: 33,-Eur, moznost objednat si babysitting za doplatok cca 2,-e/ hodina
Kurzom doprevádza: Matúš Svinčák-Ventro centrum pohybu, Univerzita vedomého života
Matúš Svinčák je skôr známy ako bosonohý učiteľ základov zdravého pohybu a zdravého životného štýlu. Avšak na mnohých jeho kurzoch si mohli ľudia pochutiť aj na vlastnoručne upečenom chlebíku. Pri prvom stretnutí sa s kváskom ho zaujala jeho jednoduchosť a prirodzenosť použitia. O kváskovaní nám napísal toto:
Sám som si musel prejsť fázami, ktoré popisujem ako tehla/blato. A až po nájdení pochopiteľného návodu som bol schopný upiecť vynikajúci chlebík. Preto sa chcem podeliť o dlhoročné skúsenosti s pečením domáceho chleba v rôznych polohách. A teda využiť svoje skúsenosti naplno.
Teším sa na Vás!
FACEBOOK EVENT
Portál www.kamdomesta.sk nie je organizátorom uverejňovaných podujatí a preto nezodpovedá za zmeny uskutočnené organizátormi. Odporúčame preveriť si vopred termín a čas konania podujatia priamo u organizátora. Na niektoré akcie je potrebné sa prihlásiť vopred.