novy termin workshopu 22.1.2020 PRIHLASOVANIE VOPRED DO cez herna@mudresovy.sk
Akcia je pre dospelých ale po dohode je možné prísť s dieťaťom, prípradne ak je dieťa veľmi malé priplatiť si babysitting.

Katka LAhová 0908826148


Chceš sa naučiť kváskovať? Chceš tam aj niečo viac o špalde?

Kváskový chlieb má oproti droždiu viac minerálov a aktívnych baktérií mliečneho kvasenia, ktoré podporujú naše trávenie. Samotný chlebík je lepšie stráviteľný a prečo, to si vysvetlíme na kurze.

Pečenie pečiva z kvásku sa rozmáha ako huby po daždi. Všade sa o ňom píše a číta, je sa kváskový chlieb. Upiecť si ho však vlastnosručne prvý krát doma môže byť trošku kumšt. A občas nás odrádzajú náročné postupy čo s kváskom a podobne.

Preto sme pre Vás pripravili kurz pečenia z kvásku, kde sa všetko jednoducho a prakticky naučíte, odnesiete si kvások a aj cesto pripravené na pečenie. Vzhľadom na dobu konania kurzu si ho dopečiete doma. Ako? To si tiež ukážeme a jeden, dva chlebíky upečieme priamo na mieste. A bude i na ochutnávku.

Mňa osobne prekvapila jednoduchosť, ako sa dá chutný chlebík vytvoriť len z troch základných ingrediencií - múka, voda, soľ. V takomto domácom zázraku máme prehľad čo sme do neho dali a tak nás neprekvapia žiadne ďalšie prídavky.

Čo si z kurzu odnesiete:
  • Vlastný kvások z dobre rozbehnutého zdroja.
  • Návod na udržiavanie kvásku.
  • Jednoduchý recept na dva chlebíky celoražný a pšeničný/špaldový.
  • Cesto na dopečenie doma.

Čo na kurz potrebujete?
  • Vlastnú misku (ideálne zakrývaciu), v ktorej si cesto vymiesite a odnesiete domov.
  • Vlastnú sklenenú nádobku cca 250ml na materský kvások
  • Ak máte, obľúbenú zásteru.
O ostatné sa postaráme ;-)


Cena kurzu: 33,-Eur, moznost objednat si babysitting za doplatok cca 2,-e/ hodina

Kurzom doprevádza: Matúš Svinčák-Ventro centrum pohybu, Univerzita vedomého života

Matúš Svinčák je skôr známy ako bosonohý učiteľ základov zdravého pohybu a zdravého životného štýlu. Avšak na mnohých jeho kurzoch si mohli ľudia pochutiť aj na vlastnoručne upečenom chlebíku. Pri prvom stretnutí sa s kváskom ho zaujala jeho jednoduchosť a prirodzenosť použitia. O kváskovaní nám napísal toto:

Sám som si musel prejsť fázami, ktoré popisujem ako tehla/blato. A až po nájdení pochopiteľného návodu som bol schopný upiecť vynikajúci chlebík. Preto sa chcem podeliť o dlhoročné skúsenosti s pečením domáceho chleba v rôznych polohách. A teda využiť svoje skúsenosti naplno.

Teším sa na Vás!

FACEBOOK EVENT