HRNČIARSKA VÝROBA
Čo sa na kurze naučím?
Na kurze nadobudnete prehľad o tradičnej hrnčiarskej výrobe, spoznáte sortiment výrobkov s ich charakteristickými regionálnymi prvkami. Osvojíte si technologické postupy točenia na hrnčiarskom kruhu: miska, šálka, dóza, tanier a džbán. Taktiež sa naučíte výrobky zdobiť engobovaním, glazovaním a vypaľovať. Kurz je rozdelený do troch častí:
- I. časť: základy hrnčiarskej výroby
- II. časť: tvarovanie nádob
- III. časť: hrnčina
Pre koho je kurz určený?
Kurz je určený pre začiatočníkov. Jednotlivé časti na seba navzájom nadväzujú.
- I. časť: začiatočníci
- II. časť: mierne pokročilí
- III. časť: pokročilí
Rozsah kurzu
- Hrnčiarska výroba I. : 20 hodín / 10 lekcií
- Hrnčiarska výroba II. : 20 hodín / 10 lekcií
- Hrnčiarska výroba III. : 20 hodín / 10 lekcií
Cena kurzu
134 € / jedna časť
V cene kurzu je zahrnutá práca lektora, jednotlivé pracovné pomôcky a nástroje, materiál, pracovné zástery. Vzhľadom k malej skupine, maximálne päť účastníkov, garantujeme individuálny prístup lektora ku každému účastníkovi.
Termíny kurzov
deň | čas / termín konania kurzu | lektor |
Štvrtok | 17.00 – 19.00 | Ivan Husárik |
I. časť | 27. 9. 2018 – 6. 12. 2018 |
deň | čas / termín konania kurzu | lektor |
Štvrtok | 17.00 – 19.00 | Ivan Husárik |
II. časť | 17. 1. 2019 – 28. 3. 2019 |
deň | čas / termín konania kurzu | lektor |
Štvrtok | 17.00 – 19.00 | Ivan Husárik |
III. časť | 4. 4. 2019 – 13. 6. 2019 |
Portál www.kamdomesta.sk nie je organizátorom uverejňovaných podujatí a preto nezodpovedá za zmeny uskutočnené organizátormi. Odporúčame preveriť si vopred termín a čas konania podujatia priamo u organizátora. Na niektoré akcie je potrebné sa prihlásiť vopred.