HRNČIARSKA VÝROBA

Čo sa na kurze naučím?

Na kurze nadobudnete prehľad o tradičnej hrnčiarskej výrobe, spoznáte sortiment výrobkov s ich charakteristickými regionálnymi prvkami. Osvojíte si technologické postupy točenia na hrnčiarskom kruhu: miska, šálka, dóza, tanier a džbán. Taktiež sa naučíte výrobky zdobiť engobovaním, glazovaním a vypaľovať. Kurz je rozdelený do troch častí:

  • I. časť: základy hrnčiarskej výroby
  • II. časť: tvarovanie nádob
  • III. časť: hrnčina

Pre koho je kurz určený?

Kurz je určený pre začiatočníkov. Jednotlivé časti na seba navzájom nadväzujú.

  • I. časť: začiatočníci
  • II. časť: mierne pokročilí
  • III. časť: pokročilí

Rozsah kurzu

  • Hrnčiarska výroba I. : 20 hodín / 10 lekcií
  • Hrnčiarska výroba II. : 20 hodín / 10 lekcií
  • Hrnčiarska výroba III. : 20 hodín / 10 lekcií

Cena kurzu

134 € / jedna časť

V cene kurzu je zahrnutá práca lektora, jednotlivé pracovné pomôcky a nástroje, materiál, pracovné zástery. Vzhľadom k malej skupine, maximálne päť účastníkov, garantujeme individuálny prístup lektora ku každému účastníkovi.

Termíny kurzov

 
deň                      čas / termín konania kurzu                                   lektor
Štvrtok                17.00 – 19.00 Ivan Husárik
I. časť 27. 9. 2018 – 6. 12. 2018                                          
deň                    čas / termín konania kurzu                                     lektor
Štvrtok              17.00 – 19.00 Ivan Husárik
II. časť 17. 1. 2019 – 28. 3. 2019                                            
deň                   čas / termín konania kurzu                                    lektor
Štvrtok             17.00 – 19.00 Ivan Husárik
III. časť 4. 4. 2019 – 13. 6. 2019